Nieuwjaarsborrel 2024

Afgelopen donderdag 18 januari, hield de Historische Vereniging Oud Vries haar jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst in het Ontmoetingshuis te Vries. Voorzitter Petra Siegers opende de avond met een korte terug- en vooruitblik. Zo zal op 13 april de Vereniging haar 20-jarig jubileum vieren met een avondvullend programma in de grote zaal van Grand Café en Zalencentrum Onder de Linden in Vries. 

Ook vond op deze avond de prijsuitreiking plaats van de prijsvraag op de kerstmarkt. In de kraam van Oud Vries lag een voorwerp waarvan men moest raden wat het was en waarvoor het werd gebruikt. Het voorwerp was een sigarenplank en deze werd gebruikt voor het drogen van sigaren. Van de 129 inzendingen hadden slechts 5 het goed. Hieruit werd een winnaar getrokken. Wilma Hagen was de gelukkige. Zij kreeg de prijs, een waardebon van Takens Mode in Vries ter waarde van € 50,=, uit handen van Petra Siegers.

Daarna droeg Fenny Zandvoort een aantal prachtige gedichten voor in het Drents. Door het duo Harmpje en Geessie werd het hele kalenderjaar 2023 onder de loep genomen. Met dank aan Jan Zuurd die het 200 regels tellende gedicht in het Drents had geschreven. De rollen van Harmpje en Geessie werden vertolkt door Harma Schreuder en Sandra Kruims.