Muziekquiz en Theater avond.

Op 10 mei 2019 om 20.00 uur was de grote zaal van Café Onder de Linden in Vries redelijk gevuld  met deelnemers aan de eerste muziek “pub quiz” van onze vereniging.
Onze voorzitter Geert Geerts heette iedereen van harte welkom en noemt dit al een historisch feit, de eerste muziekquiz en over een aantal jaren is het nog altijd te lezen en de foto’s te zien op onze website.


Je hoefde je niet van te voren aan te melden, dus iedereen kon bij een tafel aanschuiven met maximaal 5 personen per tafel. Per groep moest een teamnaam bedacht worden en kon men per groep de vragen gaan beantwoorden.
In totaal deden elf teams mee.
Er waren vier rondes met twee liedjes, de liedjes werden live gespeeld door de band Meezz.
Totaal per ronde werden acht vragen gesteld.
De avond werd aan elkaar gepraat door het duo Lukas (Gerard Geerligs) en Gea (Petra Siegers)
Na elke ronde werden de antwoordformulieren opgehaald en speelde de band Meezz nog drie nummers. De mensen moesten daar ook goed naar luisteren, want er kon ook nog een prijs gewonnen worden met een bingo. Iedere tafel had een bingo kaart gekregen.
Op de bingokaart staan vijf nummers, het team die als eerste “Bingo” roept (het moet natuurlijk ook een goede bingo zijn) wint een “rondje” van onze vereniging. Uiteindelijk was het team “De Stamtafel” de winnaar van de bingo.
Na de tweede ronde kwamen onze straatmuzikanten Tokkel (Gerard Geerligs)  en Tokkelien (Roelie Oostebring) nog ten tonele, ze hielden een mooi verhaal en strooiden ook nog met hun muzikale kwaliteiten. (Het stuk is geschreven door Jan Zuurd)
Na de pauze gingen de groepen weer verder met ronde drie en vier.  In de vierde ronde was het laatste nummer  “Lied Historische Vereniging Oud Vries”, op de muziek van “Heb je even voor mij” van Frans Bauer. De tekst is geschreven door Petra Siegers.
De drie vrouwelijke bestuursleden zongen dit nummer samen met de band Meezz.
De vragen waren heel gevarieerd, soms heel moeilijk, maar ook wel wat gemakkelijker, het is ook afhankelijk wat je muzieksmaak is.
De vragen gingen over Paul Simon, Paul McCartney, Fleetwood Mac, John Mayer, The Script, Marco Borsato en Frans Bauer.
Uiteindelijk hadden we toch een winnaar “De Stamtafel”, ze hadden in totaal 22 punten.
Hele uitslag:
1 De Stamtafel  22 punten
2 Tandemassers 19 punten
3 The Roses 18 punten
   The 60ties 18 punten
4 WeSaReSi 17 punten
5 Bekketrekkers 15 punten
6 Schuppen is troef 14 punten
7 Veur An 11 punten
   De Nachtegaaltjes 11 punten
8 t’ is Stoer 10 punten
   Onder de Pantoffel 10 punten

De band Meezz speelde nog een paar nummers als toegift.
We kijken terug op een erg leuke en gezellige avond.