Jubileumfeest 20- jarig bestaan Historische Vereniging Oud Vries

Op zaterdagavond 13 april jl. vierde de Historische Vereniging Oud Vries haar 20-jarig bestaan in Onder de Linden. Petra Siegers, voorzitter van de vereniging, verwelkomde de aanwezigen namens het bestuur en benadrukte het belang van deze gelegenheid, niet alleen ter viering van het jubileum maar ook ter erkenning van de geschiedenis van Vries, want het is ook precies 79 jaar geleden dat werd Vries bevrijd. 
De exacte datum van oprichting is 23 april 2004. Toen verschenen voor Willem Dijkstra, notaris te Vries; Jan Hoogakker, Truus Kievitsbosch, Ben Trip, Dinie Rietema, Marcus Rona, Hein van Dalen, Jan Koopman, Henk Polling en Jannes Darwinkel, en zij waren de eerste bestuursleden. Helaas zijn ze niet allemaal meer in ons midden.
Het begon allemaal in het Jenny Vrielinghuis aan de Groningerstraat. Gevolgd door een tijdelijke locatie in de voormalige conciërgewoning naast het toenmalige gemeentehuis aan de Markestraat. In mei 2006 is de Vereniging verhuist naar een deel van de bovenverdieping, de Suudbrink. En door opzegging van de huur werd vanaf 1 januari 2017 een nieuw onderkomen gevonden in het Ontmoetingshuis naast de kerk.
Als we terugkijken op 20 jaar Oud Vries, voert vooral trots de boventoon. Trots op onze vele activiteiten, van lezingen tot uitstapjes, van de kerstmarkt tot het openluchtspel “De toren sprek”. Trots ook op het kwartaalblad, de Vriezer Kerspel Cronieck, dat nu schittert als een glossy magazine en mede ons ledental gestaag heeft laten groeien naar meer dan 500 enthousiaste leden.
De ware kracht van de vereniging ligt echter in haar vrijwilligers, die met toewijding en inzet bijdroegen aan alle aspecten van de vereniging, van het schrijven van artikelen, bezorgen van de Cronieck tot het beheren van het archief. De rol van de sponsoren werd erkend als cruciaal, die ons door de jaren heen hebben gesteund en ons geholpen hebben om onze doelen te realiseren. Dankzij hun vrijgevigheid kunnen we blijven groeien en bloeien als vereniging. Petra bedankte een ieder voor het werk, hulp en steun in welke vorm dan ook.

Daarna trad Dwarzz op. Gepassioneerde dames die houden van muziek en entertainen. Het programma was een reis door de decennia, met hits uit de jaren 60, 70 en 80, zowel in het Engels als in het Nederlands. Naast de muzikale hoogstandjes werd genoten van leuke sketches en interactie met het publiek. Het was een avond vol plezier en vermaak, waarbij zang, muziek en entertainment perfect samensmolten.

Met dank aan alle aanwezigen die deze bijzondere avond mogelijk hebben gemaakt, kunnen we terugkijken op een onvergetelijk 20-jarig jubileumfeest van de Historische Vereniging Oud Vries.   
Wederom dus weer een zeer geslaagde avond georganiseerd door Historische Vereniging Oud Vries.