DVD presentatie van De Toren Sprek.

In café Onder de Linden kwamen een groot aantal spelers en anderen die het succes van dit openlucht spektakel mede mogelijk maakten, bij elkaar. De zaal was geheel gevuld.
In zijn openingswoord memoreerde de voorzitter van de Historischeereniging, Geert Geerts, de geweldige inspanningen die heel veel mensen zich hebben getroost om alles tot een enorm succes te maken. Speciaal werden deze keer de mensen van de bouw, de kleding en de catering in het zonnetje gezet, en bedankt met een boeket bloemen. Speciaal werd vermeld dat de oudste speelster, Jantje Roelfsema uit Tynaarlo, juist vandaag 84 jaar werd.

En toen was het moment daar dat de DVD, die gemaakt is door de Asser Filmclub is gemaakt, werd vertoond. Dat deze mensen een enorme klus tot een prachtige herinnering aan het spektakel hebben gemaakt, was duidelijk te merken aan het enthousiasme van het publiek. Regelmatige lachsalvo’s en applaus waren daar de uitingen van.
Iedereen is van mening dat het niet tot 2082 moet duren voordat de toren opnieuw gaat spreken.

Wie de DVD niet tijdens de bijeenkomst mee heeft genomen, krijgt deze spoedig thuisbezorgd. En voor wie nog niet heeft besteld, en toch wel een exemplaar wil hebben, contact opnemen met één van de bestuursleden kan daar snel verandering in brengen. De prijs is nog steeds slechts €10,00.